30 d’abril del 2012

ACTES DE L'1 DE MAIG A TORTOSA

Benvolgudes i benbolguts,

Des del PSC de Tortosa, amb motiu de la celebració de l’1 de Maig, organitzem l’acte d’homenatge i ofrena floral a Rafel Vidiella, conjuntament amb Iniciativa per Catalunya – Verds i el sindicat Unió General de Treballadors (UGT). Us voldríem convidar a participar en aquest acte que tindrà lloc el proper dimarts 1 de Maig de 2012, a les 13,30 h. al Monument a Rafel Vidiella a l’extrem sud del Parc de la Fira.

Tanmateix, espero poder comptar amb la vostra participació a la manifestació organitzada pels sindicats UGT i CCOO, que amb motiu de la celebració de l’1 de Maig sortirà des de la Plaça del Carrilet a les 12,00 h.

A la vegada voldria fer-vos partíceps que els dos sindicats majoritaris organitzen el mateix dia 1 de Maig esmorzars populars:

- 9,00 h. Esmorzar popular a la Plaça de l’Escorxador a l’Avinguda de Remolins organitzat per CCOO
- 10,00 h. Esmorzar popular a l’aparcament del carrer d’Enric d’Ossó, enfront dels sindicats, organitzat per UGT.

Esperant poder comptar amb la vostra participació i saludar-vos personalment,


Salutacions cordials,

El primer Secretari

Joan Sabaté Borràs

25 d’abril del 2012

Sabaté qualifica les retallades d'obstinació ideològica del PP i d'involució autonòmica

El senador denuncia que mesures com la de la desatenció als immigrants és un cas de profunda inhumanitat 

El senador per Tarragona i portaveu adjunt de l’Entesa, Joan Sabaté, ha intervingut avui al debat d’una moció socialista que ha plantejat les mesures d'estalvi de 10.000 milions en els serveis públics sanitari i educatiu.

Sabaté ha dit que “a Catalunya ja hem tingut un banc de proves i s'ha produït una veritable desatenció i un risc per a la salut en el sistema d'urgències”. Per a ell, “és palpable que amb les retallades no es pot garantir el servei amb l'eficiència necessària i molt menys el dret universal”. S'ha referit a la mesura de la “desatenció dels immigrants com a inacceptable en una societat avançada i un cas de profunda inhumanitat”. En educació, ha assenyalat que “tornarem a les escoles nacionals, de trist record, per als casos excepcionals que no es puguin permetre l'educació”.

El senador ha proposat altres ajusts: que es treballi en l'eficiència i que es canviï la política fiscal, a més de que cal eliminar duplicitats, com les diputacions provincials, o a Catalunya, els Consells Comarcals.

Joan Sabaté ha denunciat que “el govern està en altra òrbita distinta a la UE que exigeix generar creixement i no només retallar. Però el govern espanyol està en la seva obstinació ideològica que li està duent a un model semblant al del franquisme, plegant-se a plantejaments d'àmbits conservadors”.

Finalment, Sabaté ha subratllat que s'envaeixen competències autonòmiques, “no es pot aprofitar l'excusa de l'estabilitat pressupostària per a retallar competències. Es produeix una involució en el que ha estat fonamental: el desplegament de l'estat de les autonomies de cort federalitzant”.

El PSC pren la iniciativa i proposa solucions per fer front a la difícil situació econòmica a Tortosa


Davant la inactivitat del govern de CiU , aposta per demanar una segona fase del Pla d'Industrialització, activar el viver d'empreses, accelerar les millores al polígon Catalunya Sud i incorporar l'Aldea a la mancomunitat Tortosa-Roquetes

Davant la manca de full de ruta del govern de CiU per fer front a la delicada situació econòmica que viu la ciutat de Tortosa, el grup municipal del PSC ha proposat avui un seguit de mesures que considera imprescindibles per tal de fer-hi front i per posicionar la ciutat per quan la crisi remeti. Així, els socialistes tortosins consideren imprescindible que Tortosa doni suport a través del ple a la iniciativa que va fer pública el PSC de l'Ebre la setmana passada de presentar una esmena als pressupostos de l'Estat per tal de disposar de 10 milions d'euros per una segona fase del Pla d'Industrialització a les Terres de l'Ebre. Aquesta petició ha d'anar parella a accelerar les millores del polígon Catalunya Sud en el marc del pla actual, actuació dotada amb 4,5 milions d'euros. També reclamen al govern de Bel que reactivin un Viver d'Empreses completament paralitzat com a eina que permeti fomentar l'ocupació mitjançant la incentivació de creació de petites i mitjanes empreses i autònoms. Finalment, els socialistes tortosins aposten per ampliar la mancomunitat actual amb Roquetes incorporant l'Aldea atenent la seva situació estratègica.

La regidora Dolors Bel ha estat contundent en assenyalar que el govern de CiU, que és qui té la responsabilitat de governar la ciutat, no ha fet els deures. “Ha de fer el possible per redreçar la situació que patim perquè no ho estan fent, per això fem aquesta proposta en positiu”, ha recalcat. I és que la situació a la ciutat és força preocupant com ho constaten les dades de l'atur del primer trimestre de l'any amb un creixement de més de 500 nous aturats. Una altra dada a tenir en compte és que mentre al mes de març a la resta de la província de Tarragona va disminuir l'atur, aprofitant els fluxos econòmics que genera el sector serveis i el turisme previs a la campanya de Setmana Santa, a Tortosa no ha estat així. “Cal posar més èmfasi en la potenciació del turisme aprofitant els nostres recursos, una reivindicació que ja hem fet palesa en més d'una ocasió des del nostre grup municipal”.

També ha estat molt crítica amb la paràlisi que pateix el viver d'empreses, que es va inaugurar abans de les eleccions municipals i que un any després està inactiu. “Casualment la inauguració es va produir al mateix temps que el de l'aeroport de Castelló. Aquest aeroport avui no té avions i el viver no té empreses”.

El PSC, que ha reivindicat la seva acció de govern que va permetre dotar de més sòl industrial la ciutat i projectar el desenvolupament dels portals d'entrada, que avui acullen moltes empreses que han generat ocupació, reclama al govern de Bel que canviï d'actitud i actuï no només per fer front a la preocupant situació actual sinó també perquè Tortosa “no vagi amb el pas canviat” quan comenci la recuperació econòmica.

Dolors Bel ha anunciat, finalment, que el grup presentarà una moció en el proper ple per reclamar aquesta segona fase del pla d'industrialització.

23 d’abril del 2012

Una diada de Sant Jordi intensa i exitosa a Tortosa

Els tortosins i tortosines han omplert avui els carrers de la ciutat per celebrar la Diada de Sant Jordi que ha estat força multitudinària. El PSC de Tortosa hi ha estat present repartint tot el dia roses, el nou butlletí de l'agrupació, globus, caramels i també ha posat a disposició de tots i totes diferents publicacions, entre altres un conte sobre l'Ernest Lluch. Des del PSC agraïm les moltes opinions i inquietuts que ens han traslladat els tortosins i tortosines, amb la situació econòmica i les retallades en salut i educació com a principals preocupacions.

Una gran diada.

El PSC de Tortosa celebra la DIADA DE SANT JORDI











Els i les socialistes tortosins/es s'han sumat avui al a celebració de la Diada de Sant Jordi. El PSC té instal·lada la paradeta a l'encreuament entre el Coll de Sant Joan i el carrer Cervantes. Fins a migdia han estat molts els que s'han apropat a la parada, fent arribar les seves opinions i principals inquietuts respecte a l'actualitat i la situació al municipi. A més, a la jornada també s'hi ha afegit la Joventut Socialista de Tortosa, recentment reconstituïda. 

Com és tradicional, el PSC reparteix roses, caramels i globus entra la ciutadania, a banda que hi ha posat a disposició un bon grapat de publicacions. 

Des del PSC de Tortosa us desitgem a tots i a totes UNA BONA DIADA DE SANT JORDI!!!


20 d’abril del 2012

El PSC se suma a la celebració de la Diada de Sant Jordi




Imatges de la celebració de Sant Jordi l'any passat

El PSC de Tortosa se sumarà dilluns a la celebració de la Diada de Sant Jordi. Així, la paradeta dels socialites tortosins estarà situada al final del Coll de Sant Joan, tocant al carrer Cervantes, davant del Mini Bar.

Tots aquells que vulguin rebre informació o intercanviar inquietuts i opinions poden fer-ho adreçant-se a aquest punt. El PSC de Tortosa aprofita per desitjar-vos a tots i a totes una bona celebració de la Diada en què llibres i roses tornaran a ser els principals protagonistes.

14 d’abril del 2012

Es constitueix la Joventut Socialista de Catalunya a Tortosa


Pau Sabaté, primer secretari, fa una crida als joves a participar en política per defensar els drets socials i contribuir a fer unes Terres de l'Ebre molt millors i una societat més justa i solidària

Aquest matí s'ha constituït la Joventut Socialista de Catalunya a Tortosa amb el principal objectiu d'implicar els més joves en la política per tal de construir unes Terres de l'Ebre i una societat molt millors amb la defensa dels drets socials i l'estat del benestar com a principal premissa.

La nova direcció de la JSC de Tortosa està formada per Pau Sabaté, primer secretari; Roger Ripoll, secretari d'Organització; Anna Roig, secretària de Política Municipal; Myriam Zanatta, secretària de Comunicació, Relacions Institucionals i Turisme; Cristian Moreno, secretari de Promoció Econòmica, Inversions i Finances; Alba Fernández, secretària d'Igualtat; Javier Launes, secretari de Medi Ambient, Cultura i Tradicions, i Víctor Grau, secretari de Serveis Públics, Esports i Oci. La JSC de Tortosa té perfil al twitter @JSC Tortosa, al facebook i disposa de bloc propi: www.jsctortosa.blogspot.com.

"Hem de fer arribar la política a la gent jove, hem d'explicar que la política és l'art d'organitzar-nos com a societat d'una forma eficient, justa i cohesionada, per això cal canviar aquesta visió passiva i dir ben fort que no només som el futur de la nostra societat sinó que també som capaços de decidir i actuar per defensar el que volem", ha asssenyalat el primer secretari de la JSC de Tortosa, Pau Sabaté, que ha apel·lat a la defensa de l'estat del benestar "que ara estem veient com s'extingeix per les polítiques que imposa la dreta". Per això, des de la JSC de Tortosa es considera que aquest canvi "l'aconseguirem a través de la defensa del socialisme democràtic, uns ideals en els quals creiem fermament perquè són la millor forma d'assolir una societat més justa, solidària i amb igualtat d'oportunitats".

A l'acte, hi han estat presents la primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, el primer secretari del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, membres de les dues executives, i la viceprimerasecretària institucional de la JSC, Arantxa Calvera, a banda d'altres militants i simpatitzants que han volgut donar suport a la nova formació política.

La JSC de Tortosa s'ha constituït després que també ho hagin fet les d'Alcanar i Ulldecona. El pròxim pas serà ara la constitució de la JSC de les Terres de l'Ebre dissabte vinent.

El PSC de l'Ebre mostra el seu condol per la mort de Juan Manuel Fabra


L'executiva del PSC de l'Ebre lamenta la mort del polític tortosí Juan Manuel Fabra, que havia estat regidor del PP a Tortosa, diputat a les Corts Generals i president del Tribunal de Comptes Europeu. El PSC trasllada el seu més sincer condol a la família i al Partit Popular.

11 d’abril del 2012

Joan Sabaté lamenta que el Senat no hagi aprovat la seva moció de rebuig als transvasaments


El senador de l'Entesa ha defensat la seva aposta per un model en què la demanda s'ajusti als recursos amb estalvi i reutilització i denuncia que PP i CiU mantinguin la seva defensa dels transvasaments

El portaveu adjunt de l'Entesa, Joan Sabaté, ha presentat una moció al Senat conseqüència del debat que va tenir amb el ministre Arias Cañete en la darrera sessió plenària en què proposava que es consideri la política de l'aigua com una política d'estat amb el màxim consens polític i territorial, i que es fonamenti en el nou Pla Hidrològic en la gestió de la demanda, impulsant l'estalvi i la reutilització, així com limitant el consum als recursos disponibles en cada conca hidrogràfica.

També subratllava aquesta moció que s'exclogui de la futura planificació qualsevol previsió de noves transferències de recursos entre conques i es completi el pla de construcció de dessaladores, iniciat per l'anterior Govern, per a situacions de necessitat que precisin l'aportació de recursos addicionals.

Per últim, Joan Sabaté incloïa en la seva moció que es garanteixi que els Plans de Conca i el Pla Hidrològic s'ajustarà a la Directiva 2000/CE del Parlament Europeu i del Consell, per la qual s'estableix un marc comunitari d'actuació en l'àmbit de la política d'aigües.

Joan Sabaté ha lamentat que el PP hagi votat en contra (excepte els aragonesos, que s'han abstingut) i que CiU s'hagi abstingut "perquè demostra que la dreta segueix pensant en tornar al consens del 2001 que va donar lloc al Pla Hidrològic Nacional, com ha dit el propi portaveu avui del PP". També ha subratllat que CiU es negui a excloure tots els transvasaments, "perquè estan pensant en el transvasament del Roine, a pesar que els informes determinen que no és viable".

Respecte a l'abstenció del grup Socialista, Sabaté ha assenyalat "que no respon a que estiguin a favor dels transvasaments, perquè els socialistes compartim la política que fixa la Directiva marc de la UE en matèria d'aigües, com ha expressat el portaveu socialista avui. Aquesta política estableix que la gestió de l'aigua s'ha de fer des de la proximitat, des de la pròpia conca hidrogràfica, una directiva que, per tant, exclou la previsió de transferències entre conques"

10 d’abril del 2012

Joan Sabaté demana que el Senat es manifesti en contra dels transvasaments


El senador de l’Entesa defensarà demà dimecres una moció que aposta per les dessaladores i per un model que la demanda s'ajusti als recursos amb estalvi i reutilització


El portaveu adjunt de l’Entesa, Joan Sabaté, ha presentat una moció en el Senat que es veurà al Ple el dimecres 11 d'abril a les 9.30h., conseqüència del debat que va tenir amb el ministre Arias Cañete en l'última sessió plenària.

Sabaté proposa que es consideri la política de l'aigua com una política d'estat amb el màxim consens polític i territorial; i que es fonamenti el nou Pla Hidrològic en la gestió de la demanda, impulsant l'estalvi i la reutilització, així com limitant el consum als recursos disponibles en cada conca hidrogràfica.

També subratlla aquesta moció que s'exclogui de la futura planificació qualsevol previsió de noves transferències de recursos entre conques i es completi el pla de construcció de dessaladores, iniciat per l'anterior Govern, per a situacions de necessitat que precisin l'aportació de recursos addicionals.

Finalment, Joan Sabaté inclou en la seva moció que es garanteixi que els Plans de conca i el Pla Hidrològic s'ajustarà a la Directiva 2000/CE del Parlament Europeu i del Consell, per la qual s'estableix un marc comunitari d'actuació en l'àmbit de la política d'aigües.

5 d’abril del 2012

Joan Sabaté: “El PP ha castigat Catalunya amb els pressupostos i ha tornat a oblidar les Terres de l'Ebre”

El portaveu adjunt de l'Entesa critica la timidesa amb què CiU ha rebutjat aquest “atemptat” contra l'Estatut, fruit del pacte que els uneix al PP

El portaveu adjunt de l'Entesa pel Progrés de Catalunya, el socialista Joan Sabaté, ha afirmat avui amb contundència que els pressupostos de l'Estat del govern del PP castiguen Catalunya i obliden les Terres de l'Ebre. A més, considera que és inadmissible que en el context de crisi econòmica actual els comptes castiguin als més necessitats amb una davallada espectacular en polítiques socials, que no s'incentivi l'ocupació i que s'hagi rebaixat substancialment en temes de recerca i innovació.

Més enllà de la davallada en inversions que pateix Catalunya, que és del 55,9% respecte a l'any passat, el que hi ha és una rebaixa important respecte al conjunt de les comunitats autònomes perquè s'incompleix l'addicional tercera de l'Estatut que preveu que Catalunya no rebrà menys del 18, 7% del conjunt d'inversions de l'Estat regionalitzades”, ha detallat Sabaté, que ha recordat que el govern Socialista no havia baixat d'aquesta quantitat, mentre que ara la participació de Catalunya és de només l'11,1%. “Significa una rebaixa completament inacceptable i el més preocupant és l'actitud de CiU i del govern de Mas que han contestat amb un tímid descontentament fruit del pacte que tenen al Parlament de Catalunya amb el PP. Calia una oposició més enèrgica davant un atemptat tan brutal i antenent que és la primera vegada que s'incompleix l'Estatut”.

Davallada del 13,77% a les Terres de l'Ebre

L'oblit del goven del PP a les Terres de l'Ebre es quantifica amb la davallada del 13,77% de les inversions, passant de 67,7 milions l'any 2011 als 58,4 actuals i que arriba matisada perquè el govern s'ha vist obligat a mantenir una obra abordada, licitada i iniciada pel govern socialista i que compta amb fons europeus com és la neteja de l'embassament de Flix. “Sense aquests 26 milions d'euros que estan obligats a invertir, la davallada es situaria en més del 40%”.

A grans trets, les inversions en Foment baixen un 40,67% mantenint-se només la inversió d'una obra ja iniciada com és la variant de l'Aldea i una partida de només 97.000 euros per a la variant de Corbera a la N-420 que no permetrà abordar l'obra. Més greus són les inversions en Cultura que seran de zero euros “després de tots els esforços fets en la restauració de la Catedral en què vaig participar activament com a senador conjuntament amb el capítol de la Catedral”.

També substancial és el descens en les inversions del ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i concretament les que arriben des de la direcció de Sostenibilitat de la Costa i el Mar després de la important inversió feta durant els governs socialistes en la millora de diferenst passejos fluvials, entre altres actuacions. Aquesta disminució es xifra en el 25,69%.

I, finalment, Sabaté ha volgut recalcar el que és una gran mancança per al futur de les Terres de l'Ebre i del conjunt de Catalunya com és el corredor ferroviari del Mediterrani. “Preveu només el tram entre Vandellòs i Tarragona, o sigui que oblida l'Ebre, però és que a més preveu una inversió de 14 milions, que és insignificant, atenent a que només 1 km de via fèrria per alta velocitat ja costa, sense ponts, uns 12 milions d'euros”.

Comunicat de l'executiva del PSC de Tortosa per reiterar la condemna a la pràctica de l'ablació genital femenina

El PSC de Tortosa vol deixar constància, tot i que la seva posició a l'entorn d'aquest tema ja és conegut, del rebuig clar i contundent a la pràctica de l'ablació genital femenina. La legislació espanyola és manifestament contrària a la mateixa, estant tipificada aquesta pràctica en el codi penal. Així mateix, existeix un protocol d'actuació per part de les administracions públiques al nostre país en cas de detectar-se qualsevol possible cas.

El PSC de Tortosa dóna suport al Grup Municipal en el seu posicionament en contra de la moció presentada per PXC, atenent que es tracta d'una iniciativa avalada per un grup que sovint defensa posicions que es poden considerar xenòfobes i perquè la intenció del qual no era protegir les possibles víctimes d'aquesta pràctica sinó girar l'opinió pública contra els membres d'altres cultures residents al nostre país.

4 d’abril del 2012

El PSC de Tortosa proposa habilitar un centenar d'aparcaments gratuïts als terrenys en desús de Renfe



L'espai està situat al costat del pas de vianants que uneix la ronda Docs amb el carrer Cervantes, milloraria la mobilitat al centre i afavoriria el comerç

El Grup Municipal Socialista a Tortosa ha proposat avui, davant la polèmica per l'ampliació per part del govern de CiU de la zona blava a la ciutat, que s'aposti pels aparcaments gratuïts per millorar la mobilitat al centre i afavorir el comerç, habilitant-ne un centenar als terrenys en desús de Renfe. L'espai està situat al costat del pas de vianants que uneix la ronda Docs amb el carrer Cervantes, que té uns 20 metres d'amplada i 120 de llargada. “Sense a penes fer cap despesa, una part d'aquest espai ja seria útil per crear una cinquantena de places i amb la resta, que no està coberta per llambordes, amb una petita actuació faria que s'hi encabissin al voltant de 120 vehicles”, ha detallat el portaveu del grup, Antoni Sabaté, que ha emfasitzat: “És una proposta que respon a les necessitats de Tortosa, d'un gran servei per a la ciutadania i per al comerç, en uns moments en què l'ampliació de zones blaves ha suscitat una viva polèmica i malestar entre la ciutadania”.

En aquest sentit, Sabaté ha tornat a manifestar que el grup socialista està en el convenciment que el que ha mogut al govern de Bel a ampliar les zones blaves, i per tant, de pagament, més que criteris de mobilitat han estat altres tipus de necessitats recaptatòries. Així, ha recordat que l'ampliació de zones blaves anava paral·lela a la construcció de l'aparcament de la plaça Mossèn Sol i, per tant, no és de rebut haver fet primer l'ampliació quan no s'han iniciat les obres de l'aparcament. “Fa falta molta més imaginació per part del govern per millorar la mobilitat, ja que hi ha espais al centre de la ciutat que es poden habilitar gratuïtament com és aquesta proposta que avui fem”.

Finalment, Sabaté ha recordat que durant el govern socialista, només amb la reordenació de diferents carrers, l'habilitació de l'espai del carrer Enric d'Ossò davant dels sindicats, l'aleshores aprofitament de l'espai on es construirà l'edifici de les delegacions i l'acondicionament del l'aparcament situat al final del carrer Providència, a banda de les que es van obtenir fruit de la construcció del pavelló firal i adequació del seu entorn, es van habilitar més de 600 places d'aparcaments gratuïts.

3 d’abril del 2012

Resolució de l'assemblea del PSC de Tortosa

Resolució de l'assemblea de l'Agrupació de Tortosa, 30 de març de 2012

Tortosa viu una situació plena d'incerteses com el nostre país i el conjunt de la Unió Europea. La situació derivada de la crisi econòmica més greu dels darrers vuitanta anys obliga a tenir fermesa i criteris clars en la recerca de solucions, determinació per treballar fort i confiança en el futur col·lectiu.

Les incerteses derivades de la conjuntura econòmica, estan provocant desconfiança en les institucions i desafecció de la política, que no és sinó desafecció de la democràcia. Hem de ser capaços de transmetre a la ciutadania que una crisi provocada sobretot per les polítiques econòmiques neoliberals i la desregulació conseqüent dels mercats, necessita solucions des de l'àmbit de la política, o sigui control democràtic de la política econòmica perquè redundin en benefici de la societat. Amb tot, aquesta desafecció requereix un esforç de la pràctica política dels partits per ser més propers, més oberts i més transparents amb la ciutadania. En línia amb aquest compromís, els socialistes celebrarem eleccions primàries obertes per designar els nostres candidats, entre altres eleccions, a les municipals.

La lluita per superar la crisi també requereix noves polítiques que impulsin el creixement en tot l'àmbit de la Unió Europea, tal i com estem defensant els socialistes europeus. Tot i amb això, cal treballar en tots els àmbits i també en el local sense dilació. Cal donar solució immediata a la necessitat de crear nous llocs de treball, alhora que preparem Tortosa i les Terres de l'Ebre per estar ben posicionades quan es consolidi el creixement general. El futur passa per estar ben comunicats i per una economia que es fonamentarà en el coneixement, la innovació, la disponibilitat d'energia i una indústria basada més que mai en criteris de sostenibilitat. En tots aquests camps tenim possibilitats si les sabem aprofitar.

Ara més que mai ens hem de fer forts en la defensa dels nostres recursos naturals i especialment la defensa de l'Ebre. Estem davant d'una nova amenaça, un nou pla hidrològic del govern del PP que podria comptar amb la inhibició o l'abstenció còmplice de CiU. L'aigua de l'Ebre no només és clau per mantenir el nostre entorn natural, és també el nostre principal recurs i, per tant, la millor garantia de futur. Lluitarem, des de les institucions i des de la societat civil, per aturar qualsevol amenaça d'espoli en forma de noves propostes de transvasaments.

Convençuts com estem de la importància d'estar ben comunicats, refermem la nostra aposta per posar en valor la posició de cruïlla de les Terres de l'Ebre i molt especialment del nostre municipi, Tortosa. Cal treballar fermament perquè no s'aturi el desdoblament de l'Eix de l'Ebre i, especialment, per reforçar els nostres enllaços amb les comunicacions de l'arc mediterrani. Avui és prioritària la defensa del corredor ferroviari de mercaderies i la connectivitat de l'estació ferroviària de l'Aldea-Amposta-Tortosa, en un moment en que l'actual govern presidit per Mariano Rajoy n'ha rebaixat la seva priorització, amb una oposició més que tèbia per part del govern d'Artur Mas. Així mateix, hem de garantir que s'executi la dotació de serveis bàsics al polígon Catalunya Sud, posicionat al bell mig d'aquesta cruïlla de comunicacions i alhora la millor i la peça més gran de sòl industrial de la nostra regió de l'Ebre. Mantenim la nostra aposta per un bon subministrament energètic a aquest polígon i per aconseguir implantar un centre de R+D+i especialitzat en energia i, principalment, en energies renovables, un dels sectors amb més opcions de futur.

Per fer possibles les nostres opcions de futur, cal que l'administració, també la municipal, sigui eficient i eficaç i que sigui el més austera possible d'acord amb allò que reclama l'actual situació. Treballarem per substituir els consells comarcals per mancomunitats de municipis i ratifiquem la nostra aposta i el compromís perquè la vegueria de l'Ebre, amb capital a Tortosa, sigui una realitat el més aviat possible, substituint la Diputació de Tarragona.

Finalment, agafem avui el compromís decidit de construir un projecte que des dels valors del socialisme sigui una veritable alternativa per al futur immediat de Tortosa. Una alternativa que es fonamenti en un veritable projecte municipal, donant continuïtat a la important acció de govern que vàrem fer els socialistes a Tortosa (1999-2007), que es basarà en la capacitat i la determinació d'una gestió austera i eficaç i, sobretot, amb la voluntat que Tortosa exerceixi un veritable lideratge de les Terres de l'Ebre, com a capital històrica i cultural, que sigui motor de creixement i garantia de progrés per a tot el territori, és a dir una capitalitat solidària.